Kisskissien tarina ja filosofia

Kisskiss -taidesukkahousut syntyivät monen asian summana vuonna 1997.
Kaikki lähti siitä, että etsin itselleni juhlasukkahousuja – tyrmistyksekseni erilaisten ihonväristen sukkahousujen skaala oli valtava; lisäksi oli saatavilla mustia ja vain yhdenlaisia punaisia sukkiksia. Syntyi idea käsinvärjätyistä, uniikeista sukkahousuista, jotka voivat lisätä väriä maailman maisemaan. Sukkahousuista, jotka ovat niin kauniita, että niitä haluaa hoitaa ja vaalia. Ja tottakai tuovat käyttäjälleen kauneuden lisäksi myös iloa ja hauskuutta!

Syksyllä 2016 suomalainen hienosukkaneulomo lopetti toimintansa, mutta Kisskissien elämä jatkuu. Keski-Euroopasta löytyi uusi neulomo, joka myy sukkahousuja värjäämättöminä.

Kisskissien arvomaailma on vihreä. Vaikka polyamidi on lähtökohtaisesti huonosti maatuva, voidaan sitä hyödyntää energiajakeena. Vaan ennen kierrätykseen päätymistä, niillä on pitkä elämä, sillä sukkahousut on tehty korkealuokkaisesta polyamidista ja ovat siksi kestävät. Sukkahousujen ja leggingsien neulos on rakenteeltaan sellainen, että se ei purkaudu ”sähähtämällä”. Lisäksi sukkahousujen sukankärjessä on neulosraita, joka estää silmäpaon jatkumisen sääriosaan.
Työstämällä teollisesti neulottuja sukkahousuja käsin, saadaan tuotteelle pitkä elinkaari. Yksilöllisten, käsintyöstettyjen sukkahousujen kiertotaloudellinen arvo syntyy niiden kestävyydestä ja säilytettävyydestä. Tällaisella työskentelyllä on oma termikin: upcycling.
Upcyclingin idea on lyhyesti sellainen kierrätys, jossa pyritään hyödyntämään mahdollisimman pitkälle johonkin tuotteeseen jo panostettua työtä, vaivaa ja materiaalia. Tehdä tavallisesta jotakin poikkeuksellisen ihanaa, siinä on Kisskissien ydinajatus!

Show will go on!

Kisskissien kuviot

Kisskiss -printtisukkiksissa ja -leggingseissä on silkkipainettu kuvio toisessa lahkeessa. Kuvio asettuu polven alapuolelle ja voi sen pukea taakse sääreenkin. Kuviot painetaan myrkyttömillä painoväreillä, jotka on valmistettu Suomessa.

Kisskissien printtikuvioilla on kaikilla tarina – ne ovat paitsi kaunistuksia, myös statementtejä.

Uhanalaisia kasveja ja eläimiä-sarja (2007)
Näiden printtien ideana on nostaa katukuvaan katoamassa olevien eläin- ja kasvilajien kuvat. Kaiken kiireen keskellä on hyvä muistaa, että maailma muuttuu ja meillä on vastuu siitä mihin suuntaan se muuttuu.
Laulujoutsen
Pukinparta
Hämeen kylmäkukka

 

Ristipistot-sarja (2013)
Katoavaa käsityötaidetta edustavat rajantakaisesta Karjalasta tallennettujen kirjontamallien pohjalta tehdyt ristopistomallit. Mallit on muokattu käspaikkakirjonnoista, jotka U.T. Sirelius on tallentanut. Ristipistomallit ovat tervehdys historiasta, jonka jatkumoa olemme itsekin.
Karjalaisia aiheita
Elämänpuu

 

Henkinen tuki-sarja (2014)
Sarja syntyi kaipuusta voimasanoihin, joilla ilmaista voimauttavaa tunnetta tai toivetta.
Rakkautta
Empatiaa
Voimaa
Rohkeutta

 

Pitsit-sarja (2015)
Sarja syntyi kunnianosoituksena katoaville käsityöammateille kuten pitsinnyplääjät.
Raumanpitsi
Vanhat pitsiliinat

 

Paarlastikasvit-sarja (2016)
Paarlasti- eli painolastikasvit-sarja kommentoi maailman muuttovirtoja. Painolastikasvit ovat kasveja, jotka ovat rantautuneet Suomeen purjelaivojen paluulastien mukana ja sopeutuneet Suomeen.
Ketomaruna
Pikkutakiainen

 

Himmelit-sarja (2016)
Sarja syntyi jouluksi 2016 tuomaan leppoisaa mieltä. Ajatuksena on mielentila, kun seuraa himmelien rauhallista pyörivää liikettä.
Helmihimmeli
Himmeli